Stavební pozemek v Jestřabí v Krkonoších - 1.035 m2 - Stavební povolení pro RD - dvojdům

Jestřabí v Krkonoších, Semily

Pozemek, bydlení, pozemek: 1035 m2

3 500 000Kč

Kontaktujte nás
+ 17 fotky Zobrazit více

Pozemek v Jestřabí v Krkonoších - 1.035 m2 se stavebním povolením, se nachází v obci Jestřabí v Krkonoších, na jižním svahu vrchu Kobyly, v nadmořské výšce 750 m, ve velmi klidném středu obce v ochranném pásmu národního parku KRNAP. V okolí je řídká zástavba obytných a rekreačních objektů, s vyhlídkou do údolí jižním směrem Benecko Žalý.

Pozemek je charakterizován jako plocha BV-venkovská obytná zástavba smíšená. Stavba je navržena jako dvoupodlažní dvojdům v souladu s charakterem chráněného území.
Pozemek leží na ploše BV - venkovská obytná zástavba smíšená. Mezi stavbou rodinného domu a okolními pozemky je dostatečná vzdálenost.
Stavba dvojdomu o půdorysu 20,50 x 11,25 a výškou 8,85 m, je určena pro rodinné bydlení s možností komerčního ubytování, bez negativního vlivu na okolní stavby.
Dům je složen ze dvou částí - části A, pro rodinné bydlení a části B, ve které je ubytovací část pro rekreační účely. Na střeše části domu A, bude instalovaná fotovoltaická elektrárna FVE.
Každá část domu bude vytápěná z tepelného čerpadla systém vzduch - voda, navrženo tepelné čerpadlo o výkonu 3 - 10 kW. V obou částech budov budou instalovaná krbová kamna.
Ze severní strany je pozemek lemován místní klidnou obslužnou komunikací. Z ostatních stran je řídká zástavba rodinných domů a rekreačních objektů.
Pozemek je nepravidelného tvaru s orientací delších stran V-Z, s možností oplocení do výšky 1m. Pozemek je celoročně přístupný z místní udržované komunikace a je mírně svažitý.
Dešťové vody ze střechy stavby budou svedeny do akumulační jímky s přepadem do vsakovací jámy.
Byl zpracován průzkum o zjištění radonového indexu stavby a hydrogeologické posouzení likvidace srážkových vod.
Pro účely stavby povoleno kácení vzrostlých dřevin - 2 listnaté stromy a cca. 10 jehličnanů podél jižní hranice pozemku. Stavba bude napojena novými sjezdy na obslužnou komunikaci. Přístupová plocha a parkovací stání budou ze zámkové dlažby. Na jižní straně stavby budou dvě terasy 3 x 4,65 m s podlahovou plochou z dřevoplastových prken a výhledem do údolí.
Na pozemku je průzkumný hydrogeologický vrt  umístěn v jižní části pozemku. Hloubka 50 m.
Stavba bude napojená na distribuční síť ČEZ a.s., v severozápadním rohu stavebního pozemku je osazena pojistková skříň ČEZ DISTRIBUCE a.s.
Splaškové vody budou svedené do dvou nepropustných jímek. Stavba nebude napojená na plynovodní síť. Přes pozemek v místě stavby nevedou žádné sítě technické infrastruktury.
Technické údaje
Plocha pozemku: 1.035 m2
Zastavěná plocha budoucího DOMU: 231 m2
Užitná podlahová plocha část A: 198 m2
Užitná podlahová plocha část B: 160 m2
Podsklepení - vodárna: 20 m2
Celková užitná podlahová plocha s využitím podkrovních ploch: cca. 480-500 m2
Zastavěná plocha vč. zpevněných ploch a parkovacích stání: 336 m2
Stavební povolení vydáno v září 2023
Vzdálenosti
Autobusová zastávka: 50 m
Místní lyžařský vlek: 50 m
Rodinné Ski Vurmovka: 1,8 km
Ski areál Aldrov: 2 km
Burton snowpark: 3 km
Ski areál Rokytnice n. Jizerou: 10 km

Základní info

Adresa :
Jestřabí v Krkonoších, Semily

Cena obsahuje

s provizí RK

Energetická náročnost budovy/bytu

Třída en. náročnosti:
G - Mimořádně nehospodárná
Evidenční číslo 905702
Adresa Jestřabí v Krkonoších, Semily
Cena 3 500 000Kč

Aleš Nachtnebl

mobil: +420 602831345
email: nachtnebl@hcnreality.cz

Máte otázku?

Osobní údaje